BÖCEKLER HAKKINDA

  Alman Hamam Böceği

  Amerikan Hamam Böceği

  Oryantal Hamam Böceği

  Karınca

  Kara Sinek

  Sivri Sinek

  Tatarcık

  Tahtakurusu

  Kene

  Arı

  Çiyan

  Örümcek

  Akrep

  Akar,Mite

  Güve

  Kulağa Kaçan

  Tespih Böceği

  Gümüş Balıkçığı

  Kırkayak

  Salyangoz

  Bit

  Pire

  Ağaç Kurdu

  Ev Faresi

  Lağım Faresi

  Çatı Faresi

 

Böcek , Fare, Akrep, Pire, Tahtakurusu, İlaçlama Hizmetleri...İnsektisid, Rodentisid Satışı...Fare Yem İstasyonu Satışı...Fare Kovucular...Elektronik Sinek Öldürücüler...Jel Yöntemi...Sprey Yöntemi...İlaçlama Ekipmanları Satışı......

Biotem Hizmette Bir numara

          YEŞİL ALAN TESİSİ

 

TOHUM YATAĞININ HAZIRLANMASI

İyi bir kök gelişimi ve suyun toprakta tutulabilmesi için toprağın 20-40 cm derinlikte işlenmesi gerekmektedir. Zayıf kumlu topraklara 5 cm kalınlığında organik madde (hayvan gübresi veya kompost) ilave edilir ve 15-20 cm'lik üst tabakaya karıştırılır. Böylece toprağın su tutma kapasitesi arttırılır. Aşırı killi topraklara 5 cm kalınlığında % 70 kum ve % 30 organik madde içeren karışım ilave edilir ve 15-20 cm'lik üst tabakaya karıştırılır. Böylece toprağın fazla sertleşmesi önlenmiş olur. Burada dikkat edilecek en önemli husus toprak hazırlığında kullanılacak gübrenin yabancı ot tohumlarından arındırılmış olmasıdır.

Kaba ve ince tesviyesi yapılan toprak silindirlenerek ekime hazır hale getirilir.




     SULAMA

Tohumlar ekildikten hemen sonra sulama işlemine başlanmalıdır. Yeni ekimlerde toprağın üst tabakasyı2-3 hafta nemli kalmalıdır. Düzenli ve sağlıklı sulama için sabahları erken , akşamları geç saatlar seçilmelidir. Güneşin etkili olmadığı saatler sulama için idealdir. Sulama miktarı hava sıcaklığı ve buharlaşma oranına bağlıdır. Yağmurlama sulama , sulama tekniği için en uygun olanıdır.

 

BİÇİM

Çim alanlarda ilk biçim çok önemlidir. Kökler tam olarak gelişmediğinden ilk biçimden önce ve sonra alan mutlaka silindirlenmeli ve kullanılacak olan biçim aracının ( makas veya çim biçme makinası) bıçakları mutlaka keskinleştirilmelidir. İlk biçimde çimler 8 cm yüksekliğe geldiğinde 6 cm'ye indirilmelidir. Sonraki biçimlerde çim yüksekliği 5-6 cm'den 3-4 cm'ye indirilmelidir. Her biçimde yaprak yüksekliğinin 1/3'ü biçilmelidir. Burada dikkat edilecek en önemli husus her biçimde biçim yönü değiştirilmelidir.







EKİM METODU

Ekime hazırlanmış toprak tabakasının üzerine m2'ye 40-50 gr hesabıyla çim tohumları elle veya makinayla ekilir. Homojen bir ekim için tohum sahanın yarısına enlemesine, diğer yarısına da boylamasına ekilir. Tohumların üzeri maksimum 2 cm kalınlığında en az bir yıl yanmış, elenmiş hayvansal gübre veya torf ile kapatılmalıdır. Toprak yüzeyi silindir ile sıkıştırıldıktan sonra sulamaya geçilmelidir. Burada dikkat edilecek en önemli husus kapak olarak kullanılacak torfun tuzlu olmaması ve bitki besin maddeleriyle takviye edilmiş olmasıdır.

 

EKİM ZAMANI

Kıyı Bölgelerde bahar ekimi Şubat Mart Nisan Mayıs Sonbahar Ekimi  Eylül Ekim İç Bölgelerimizde bahar ekimi Mart Nisan Mayıs / Sonbahar Ekimi Eylül  Ekim

 

GÜBRELEME

Çim alanlarda gübreleme (özellikle ekimden sonra kimyasal gübreleme), sürgün ve kök büyümesi, sürgün sıklığı, renk, fotosentez, hastalıklara dayanım, kardeşlenme, bitkinin yenilenme yeteneği gibi önemli bitki özelliklerinin gelişebilmesi için şarttır. Sulama, bitkinin besin maddelerini kullanımı, alanın yıpranması gibi faktörler zamanla topraktaki bitki besin maddelerinin azalmasına sebep olmaktadyr. Bu yüzden aşağıdaki gübreleme programı uygulanmalıdır.

 

                                              Tüm Hakları Biotem Firmasına Aittir | Site Tasarım Hekimabi  Copyright ©2006